sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Laura istuu maahanmuuton muurahaispesässä

Katselin televisioita, vai oliko se kännykän tuoreimpia uutisia. Kaunis nainen puhui islamisaatiosta. Hän sanoi: ”Perussuomalaiset tuomitsevat terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan ja länsimaisia arvoja kohtaan. Radikaali-islamistisen terrorismin uhka Suomessa on kohonnut ja samalla sisäinen turvallisuus on heikentynyt… Koska islamin normit poikkeavat länsimaisen yhteiskunnan normeista, laajamittainen muslimien maahanmuutto johtaa muslimien eriytymiseen isäntäyhteiskunnasta ja muslimiväestön kasautumiseen omille alueilleen, jossa vallitsevat islamilaiset arvot.” Korvaan karahti hänen sanansa uhkavasta ”islamisaatiosta”. Erikoista oli tuo aloitus, jossa hän tuomitsi nimenomaan terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan.

No eritellään nyt tuota tekstiä hieman, kun puhuja sai siitä vielä korkean tason nuhteet. Maahanmuuttajien vihapuhe suomalaisia tai ketä tahansa kohtaan on tietysti aivan yhtä tuomittavaa kuin suomalaisten vihapuhe maahanmuuttajia vastaan. Pitkään arabien kanssa töitä tehneenä ja siellä asuneena voin todistaa vihapuheen ja rasismin olevan herkässä ja jatkuvaa. Se kohdistuu muita afrikkalaisia ja erityisestä mustaa väkeä kohtaan. Me olemme kai sitten päässeet samaan joukkoon. Ne törkeydet kohdistuivat ilman muuta erityisesti naisiin. Auton ikkuna auki ja huoraksi huutelemaan heti kun veljeskansan tyttö kulki jalkakäytävällä. Oman heimon tai kansan tytöille ei huudeltu. No, kyllä siinä hieman selektiivisyyttä oli. Vain kauniille huudeltiin.

Kun Laura Huhtasaari sanoo radikaali-islamin terrorismin uhan kohonneen, hän toistelee kaikkien tietämää tosiasiaa. Terrorismin uhka on kohonnut. Viisari on värähtänyt. Olemme nähneet siitä muutaman tyrmistyttävän esimerkin.  ”Sisäinen turvallisuus on heikentynyt” sanoo Huhtasaari. Tämä on jo juuri ja juuri havaittava ilmiö, mutta nollatoleranssihan meillä onkin.  Tuo kolmas asia on jo sitten isompi juttu. Ja totta. Segregaatio on meillä huolestuttava ilmiö. Eriytyminen ja kasautuminen ovat tosiasia. Ei kuitenkaan vain yksin muslimien vaan heidän kanssaan myös muun köyhemmän kansan kasautuminen. Tästä on olemassa tutkimustietoa. Helsinki uudessa kaupunkistrategiassaan ilmoittaa taistelevansa nimenomaan eriytymistä ja segregaatiota vastaan. Sekin kertoo uhkaavasta tilanteesta.

Jos kerrostalossa asuu vain islamilaisia perheitä vallitsevat siellä myös islamilaiset arvot.  Oliko tässä jotain kummallista tai tuomittavaa? En siis vielä päässyt oikein kiinni Huhtasaareen kohdistetuista moitteista. Oliko kyse sanasta ”islamisaatio”? Onko totta, että meillä ja meidän väestössämme on tapahtumassa jokin merkittävä rakennemuutos: islamisaatio? Vai onko sellainen ilmiö nimenomaan eurooppalainen, vaiko lähinnä globaali? Tätä halusin hieman itselleni selvittää. Mutta sitä ennen halusin katsoa mitä islamin huippuasiantuntija Mika Waltari asiasta ajatteli.

Seurasin netistä irakilaisten juuri pitämää konferenssia. Mitä he sanoivat: ”Jotkut uskoivat että islam palaisi valtaan demokratian avulla”, ”Maahanmuuttajien integraatio on ollut vaikeaa”, ”He seurasivat ajatusta kuin janoinen mies kangastusta”, ”Isis yritti jakaa Irakin, mutta ei onnistunut”, Nyt olemme yhtenäinen kansa ja revimme tuon lipun”, Kirkko ja valtio erotettiin Euroopassa ja se mahdollisti kukoistuksen” ja lopuksi ”Terrorismi on teatteria”.

Islamisaation huippuasiantuntemus
”Tappaminen on hyödytöntä. Nyt sen ymmärrän. Tappaminen on hyödytöntä eikä tappamalla voita mitään koska veitsi iskee sokeasti syylliseen ja syyttömään. Anna meille anteeksi pahuutemme, sillä iskiessään veitsensä ihmiseen ihminen iskee veitsensä veljeensä.” Näin sanailee Mika Waltari haastattelussa Sinuhe egyptiläisen ilmestymisvuosina 40-luvulla. Hän oli mestari. Hän oli paras islamin tuntija kaikista tuntemistani islamin tuntijoista. Sinuhen aikaan ei ollut Islamia. Mutta Mikael Hakimin ja Mikael Karvajalan aikaan sitä elettiin. Olen ahminut hänen kirjojaan. Olen ahminut hänen kuvaamaansa elämää, noita ihmisiä, heidän käyttäytymistään. Tunnen elämää arabimaissa oman kokemukseni kautta. Sain sitä kokemusta kolmenkymmen vuoden ajalta. Tein siellä bisnestä omalla alallani. Tein sitä satojen suomalaisten kanssa. Ja vielä paljon useampien muslimeiden kanssa. Se oli toimintaa juuri tuon pelätyn uskonnon edustajien kanssa.

Ovatko he kaikki terroristeja?
Nyt kun joku, tai ei suinkaan kuka tahansa joku, vaan tarkemmin sanottuna tuo nuoren iän ja keski-iän välimaissa oleva kaunis nainen puhuu islamisaation uhkasta -  ajatellen samalla sen tuomia kauhuja, joudun tarkentamaan muistikuvaani noista ihmisistä, heidän perheistään ja heidän asenteistaan. Arabit eivät suinkaan edusta islamisteja edes enemmistönä, mutta he sattuvat edustamaan nykypäivän terrorismia. Siksi ajattelen nyt noita kavereita, asiakkaita, perheystäviä, heidän perheitään, pukinpartaisia isoisiään ja pyyleviä isoäitejään. Suutelen muistoissani heidän iloisia lapsiaan.”Häti boosa.”  Ajattelen heidän vieraanvaraisuuttaan ja erityisesti heidän aterioitaan. Ja kaiken herkullisen syömisen lopussa tarjottua kamelinlihan kimpaletta. Se oli liikaa!  Ajattelen nuotioretkiä autiomaassa, lampaan makupalojen grillausta nuotiolla. Ensin sisäelinten herkkupalat, sitten varsinaiset suussa sulavat kyljykset. Ajattelen tuhansiin kilometreihin nousseita automatkoja pitkin taatelipalmujen reunustamia valtateitä tai kohti laskevaa aurinkoa punaisessa hiekkaerämaassa. Katselin ottomaaniaikojen ja myös siirtomaa-aikojen ihmeellisen kauniita rakennuksia. Katselin myös heidän pölyisiä kyliään ja muurien taakse piiloutuva elämää. Ohikulkijalle viestittivät vain huikean värikkäät bougainvillet muurin päällä.  En yhdistä tuohon kaikkeen sitä mikä nykyisin tapahtuu. Kysyn itseltäni jatkuvasti miksi en voi mennä noihin kiintoisiin ja rakkaaksi tulleisiin paikkoihin? Miksi en voi mennä tapaamaan noita ihmisiä joita tapasin kymmenien vuosien aikana? Miksi en voi mennä saunomaan Damaskoksen Pitkäkadulle tai vanhaa asuntoa tarkastelemaan Tripolin M’Gariafille? Miksi en voi mennä ajelemaan Mr. Samin kanssa kohti Golanin kukkuloita whiskypaukkuja nautiskellen? Miksi en voi mennä parturiin Algerin Kasbahiin tai teelle Kairon Medinaan? Miksi en voi mennä oluelle Bagdadin rantaravintoloihin tai kouskousille Tunisin valtaisaan soukiin? Haluaisin mennä vesipiipulliselle Ammanin Ilia Abu Maadille tai maistelemaan mezzeä rakin höystämänä Beirutiin. Voisin tietysti mennä, mutta tunnelma ei kiehdo.

Johtuuko se siitä, että kaikki nuo ihmiset yhtäkkiä muuttuivat? Jos he eivät kaikki ole terroristeja he kaikki ainakin suojelevat terroristeja? Niinkö on? En usko tuohon ja siksi ihmettelen ja suren.

Muslimit, ovatko he valtaamassa maailman?
Aloitetaan nyt tämä tarkastelu noteeraamalla muslimien määrä maapallolla: Muslimeita on 1,6 miljardia koko maailmassa. Heitä on 23 % maapallon väestöstä. 10 % heistä on shiioja ja 90 % sunneja. Muslimiväestö keskittyy Aasiaan ja Tyynenmeren alueelle. Siellä heistä asuu 60 %. Tästä havaitsemme vääräksi sen kuvitelman, että muslimit olisivat etupäässä arabeja. Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, siis arabialueilla, asuu 20 % muslimeista. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa muslimeista asuu 16 %. Euroopassa asuu 3 % muslimeista, ja Amerikoissa loput noin 1 %.

Laura Huhtasaaresta ja monesta muustakin tuntuu, että muslimit valtaavan Suomen ja tuovat mukanaan Islamin. Tällainen ajatustapa on vallalla muuallakin. Ipsos Mori –tutkimus vuodelta 2016 haastatteli 27000 ihmistä eri puolilla maapalloa.  Ihmisiltä kysyttiin: ”Kuinka paljon sataa ihmistä kohti luulette meidän maassamme asuvan muslimeita”. Ranskalaiset kuvittelevat maan väestöstä 31 % olevan muslimeita. Todellisuus on 7,5 %. Venäjällä muslimien määräksi kuviteltiin 24 %. Todellisuudessa se on 10 %. Saksassa kuviteltu luku oli 22 % ja todellinen 5 %. Naapurimaassa Ruotsissa kuvittelivat osuudeksi 17 % kun todellisuus on 5 %. Suomalaisilta ei kysytty. Tiedämme siis vain todellisuuden. Meillä on vakinaisesti asuvia muslimeita nyt ehkä 0,8 % väestöstä. Jos maassa olevat turvapaikanhakijat laskettaisiin mukaan luku saattaisi olla 1,1 %. Korjatkaa joku viisaampi.

Chatham House –tutkimuksessa haastateltiin 10000 eurooppalaista vuodenvaihteessa 2016-2017. Enemmistön mielipide on hyvinkin yhteneväinen Laura Huhtasaaren kanssa. Hän edustaa siten kansojen enemmistön mielipidettä lähes kauttaaltaan Euroopassa. Lähimpänä hän on puolalaisia ja veriveljiä unkarilaisia. Maittain muslimisiirtolaisuutta vastustettiin eniten Unkarissa, Puolassa, Itävallassa, Belgiassa ja Ranskassa. Vastustus oli tasolla 60+ % vastanneista. Saksa ja Italia olivat tasolla 50 %. Espanjassa oltiin suvaitsevaisimpia, vastustusaste oli 40 %.

Ihmisiltä tiedusteltiin myös kuvitelmia tulevaisuudesta. Tulokset osoittavat kansalaisten uskovat Laura Huhtasaaren tavoin merkittävän muslimisaation olevan käynnissä.  Siihen ovat tietysti vaikuttaneet viimeisten kolmen vuoden kansainvaellukset. Ranskalaiset uskoivat muslimien osuuden vuonna 2020 olevan 40 %. Venäläiset, italialaiset, belgialaiset ja saksalaiset arvelivat vuoden 2020 luvuksi noin 30 %. Ruotsalaiset, britit ja jenkit arvioivat vuoden 2020 muslimiosuudeksi hieman pidättyvämmin 20 %. Suomalaisilta ei mielipiteitä kyselty. Se, että ihmiset ovat huolestuneita ei ole ihmisten vika. Heillä on väärää tietoa. Saattaa olla, ja onkin niin, että väärää tietoa levitetään sisäpolitiikan polttoaineeksi. Niin juuri kuin Laura Huhtasaarikin tekee.

Uskonnon uskotaan olevan yllyttämässä väkivaltaan. PEW tutkimuskeskus kyseli ihmisiltä uskontojen väkivaltaisuudesta. Muslimimaissa Pakistania ja Indonesiaa myöten juutalaisuus arvioitiin väkivaltaisimmaksi. Tosin Indonesiassa islam ja Pakistanissa hinduismi olivat suuressa väkivaltaroolissa. Turkkilaiset arvioivat kristinuskon ja juutalaisuuden tasa-arvoisesti väkivaltaisimmiksi uskonnoiksi. Myös Libanonissa kristinusko nousi korkealle tai oikeammin vaipui matalalle. Euroopassa, Venäjällä ja USA:ssa kanta uskontojen väkivaltaisuuteen on hyvin selkeä. Islam tuomitaan ylivoimaisesti välivaltaisimmaksi uskonnoksi.

”Muslimisaatio” maailmassa, Euroopassa ja Suomessa näkyy näistä kuvista. Maailman piirakassa muslimit ovat varsin näkyvä ilmiö. Heitä oli 2010 noin 1,6 miljardia eli 23 % maailman väestöstä. Kun maailman väestö kasvaa lähivuosikymmeninä kolmanneksella, kasvaisi muslimiväestö ehkä noin 70 %. Vuonna 2050 maailman väestöstä muslimeita olisi 30 %. Muslimien määrä ohittaisi kristittyjen määrän vuonna 2070. Euroopassa vuonna 2010 muslimeita oli 4 %. Vuonna 2050 heitä olisi PEW-ennusteen mukaan 10 % eurooppalaisista. Suomessa vakinaisesti asuvien ja tilapäisesti oleskelevien ja jopa laittomasti oleskelevien muslimien määrästä ei helposti ota selvää. Uskottaneen kuitenkin, että vuonna 2010 muslimeita oli maassa 40000 ja tällä hetkellä noin 70000 henkeä. Heistä vain noin viidesosa kuuluu uskonnollisiin yhteisöihin. Se tekee ehkä tilastoinnin hankalaksi. Pitää arvata. Ennusteet sanovat, että muslimien määrä Suomessa vuonna 2050 olisi noin 190000 henkeä. Se olisi silloin 3 % Suomen väkiluvusta.

Kun maailman väestön ennustetaan kasvavan lähivuosikymmeninä kolmanneksella, kasvaisi muslimiväestö ehkä runsaalla kahdella kolmanneksella.  Määrällisesti tämä olisi 1,8 miljardista lähes 3 miljardiin. Kun muslimit ovat tällä hetkellä 21 % maapallon väestöstä, olisi heitä vuonna 2060 pikkuista vajaa kolmannes kaikista. PEW tutkimuslaitoksen ennusteet olettavat muslimien syntyvyyden säilyvän jatkuvasti huomattavasti muita uskontoja korkeammalla. Kun koko maailmassa ei-muslimien syntyvyys olisi 2,2 lasta per raskausikäinen nainen olisi se muslimeilla 2,9. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa muslimit tekisivät 5,2 lasta per nainen. Muut uskonnot tyytyisivät 4,2 lapseen. Euroopassa ennusteen luvut ovat vastaavasti 2,1 ja 1,6. En usko noihin Afrikan lukuihin. Enkä muutenkaan usko noin suuren eron säilyvän. Niinpä en myöskään usko maailman väestön kasvavan PEW laitoksen ennustamalla tavalla nykyisestä 7,5 miljardista vuoden 2050 9,3 miljardiin. Uskon paremminkin norjalaiseen ekonomistiin, joka sanoo maapallon väestönkasvun pysähtyvän vuonna 2040.Mutta hän uskoo myös kasvihuoneilmiön toteutuvan 3 asteen lämpenemisellä, maailmantalouden pysähtyvän epävarmaan tulevaisuuteen, Myrskyt seuraavat niin säässä kuin tulevien sukupolvien elämässä. Ja kaikki tämä siksi, ettemme reagoi nyt kun olisi vielä mahdollista.

Maailmasta eivät tulijat ole loppumassa
Mitä me olemme nähneet siirtolaisuuden suhteen? Olemme nähneet historian suurimman muuttovirran. Nyt virta on hieman laantunut. Vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä (1.1-10.5) Välimeren yli Eurooppaan tuli 58000 siirtolaista tai turvapaikanhakijaa. Kansallisuuksien perusteella arvioiden 60 % heistä oli muslimeja.  Afrikasta saapuneita oli noin 40 %. Tämän vuoden luku on huomattavasti pienempi kuin siirtolaisvirta vuonna 2016. Silloin saapuneita oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 190000 henkeä. Onko siirtolaistulva siis laantumassa? Vuoden 2016 puolen miljoonan pakolaisen sijaan tulijamäärä on pudonnut alle kolmannekseen.  Tämä on hetkellisesti totta, mutta pitkällä aikavälillä toiveajattelua. Asiantuntijat pelkäävät suurempia virtoja. Ne ovat tulossa. Turkki on uhkaillut huuhtovansa Euroopan pakolaisvirralla - jollemme käyttäydy ihmisiksi. Afrikan nuoriso näprää älypuhelimiaan ja uneksii uudesta elämästä. Niin, kai tiesitte että 35 %:lla afrikkalaisista on käytössään älypuhelin. Afrikassa asuu 1200 miljoonaa ihmistä. Afrikan väestö kasvaa tätä nykyä 30 miljoonalla ihmisellä vuodessa. Afrikan väestöstä 56 % on muslimeita. Heidän syntyvyytensä on 5,6 kun se ei-muslimeilla on 4,5. Ei siis suurta eroa uskontojen välillä, mutta suuri ero Euroopan suhteen. Meillä syntyvyys on keskimäärin 1,6, kun se meidän muslimeillamme on 2,1. Egyptin 80 miljoonainen väestö kaksinkertaistuu 31 vuodessa ja Nigerian 190 miljoonainen väki kaksinkertaistuu 24 vuodessa. Koko Afrikan väen kaksinkertaistuminen tapahtuu 26 vuodessa. Muuten koko maailmassa juuri tänä vuonna syntyy 135 miljoonaa ihmistä ja kuolee 50 miljoonaa henkeä. Väestö kasvaa siis hieman päälle 80 miljoonalla. Se on 1,1 % kasvu.  Pelottavaa! Onko Mahdotonta vaikuttaa?

Mitä Suomessa oikeastaan tapahtui?
Vuosi 2015 oli Euroopan hullu vuosi. Silloin pari miljoonaan pakolaista Lähi-idästä vyöryi Eurooppaan. Suomen tuli ehkä 30000 muslimipakolaista. Heistä pääosa oli irakilaisia. Paljon oli myös afgaaneja, albaaneja ja kurdeja. Vuoden 2016 väestötilastoissa he olivat ilmeisestikin tilapäisesti täällä olevia turvapaikanhakijoita, eikä täällä vakinaisesti asuvia henkilöitä. Heistä ehkä noin 10000 tulee saamaan oleskeluluvan Suomessa. Sitten tulee välttämättömänä perheiden yhdistäminen. Muslimien osuus vieraskielisistä on epäselvä. Jos kielten perusteella arvioisi uskontojen jakaumaa saattaisi päätyä lukuun 75000-80000. Se tarkoittaisi, että suomenkieliset muslimit mukaan luettuna Suomessa asuvasta väestöstä 1,6 % olisi muslimeita.

Vuosina 2015 ja 2016 Euroopassa esitettiin kumpanakin vuonna 1,2 miljoonaa turvapaikkahakemusta. 60 % anomuksista suuntautui Saksaan. Suomeen tuli näinä kahtena vuonna 37000 anomusta. Ruotsissa vastaava luku oli 190000 anomusta. Suomessa viimeisten 12 kk aikana maahanmuuttovirasto on tehnyt noin 100000 päätöstä. Tilastoa ehkä vääristää, että yhtä ihmistä saattaa koskea usea päätös. Niinpä siis vaan tarkastelin tilastoa siinä mielessä mitä oli tapahtunut muslimimaista tänne pyrkineille. Heidän osaltaan tapahtunut sisään ryntäys oli juuri viimeisen kolmen vuoden aikana suuri ja merkittävä. Näyttää siltä, että muslimit ovat saaneet tässä kovan osan. Irakilaiset, afgaanit ja somalit ovat saaneet runsaasti kielteisiä päätöksiä. Venäjän federaation pakolaiset ovat saaneet lähes kaikki myönteisiä päätöksiä. Sama koskee kiinalaisia, intialaisia ja vietnamilaisia. Muslimit taitavat olla erityisen kielteisessä fokuksessa. Luulisi tämän lohduttavan Lauraa.

Suomen ulkomaankielinen väestö on kasvanut 107000 ihmisellä viiden vuoden aikana. Venäläiset ja virolaiset ovat suurimmat vieraskieliset ryhmät. Koko vieraskielisestä väestöstä heidän osuutensa on 38 %. Muslimimaista saapuneiden osuus on vastaavasti 24 %. Viiden vuoden kasvusta muslimimaista saapuneiden osuus on 33 %, kun venäläisten ja virolaisten osuus kasvusta on vain 8 %. Kielen mukaan muslimeiksi arvoidut on merkitty kuvaan vihreällä. On se merkittävän suuri suhteellinen osuus tuo muslimien osuus.

Minun ja erityisesti suomalaisten vanhoista työkohteista ainoastaan Irak on sylkenyt meille kansalaisiaan. Tästä seuraa jälkikysymys: Meillä on supot ja muut viisaat asiantuntijaorganisaatiot. Heidän tehtävänään luulisi olla seurata maailman pakolaisvirtojen murtuvia patoja. Miksi tuo irakilaisten virheellinen käsitys Suomesta paikkana, joka haluaa ja tarvitsee juuri heidän nuorisoaan, oli päässyt syntymään? Eikö tätä ilmiötä tunnistettu sen syntymisvaiheessa 2013, 2014? Mutta tämä taitaa olla perinne. Tiedustelu on ennenkin pettänyt. Viimeksi se taisi vakavasti pettää keväällä 1944.  Meidän on pidettävä tuntosarvet maailmalla. Suomalaisen diplomatian ja edustuksen alasajo on kohtalokasta. Jos se on taloudellinen pakko, ulkoistakaa sitten maailman kansainvaellusten ennakointi ja seuranta. Siinä olisi Soinille töitä, tilauskirjat esiin!

Me kestämme tämän!
Vielä muurahaispesässä istuvalle Lauralle sanon, että suomalainen kulttuuri ei tule sortumaan, jos tässä maassa asuvista yksi tai kaksi sadasta sitä vaatisi. Kokemus osoittaa, etteivät vaadi, mutta jos vaatisivat! Ei sorru!


1 kommentti:

 1. Lauri lähetti minulle blogikommentin. Hupsista se katosi ruudulta, kun hän painoi nappia ”Jatka”. Hän sitten kysyi, saisinko tuon kommentin esiin bloggerista. No ei ollut jälkeäkään. Pyysin häntä tekemään uuden jutun. Siihen pyyntöön sain hyvän ja laajan vastauksen. Kysyin häneltä, saisinko laittaa sen kommentiksi hänen nimellään. Vastaus oli myönteinen. Tässä se tulee:
  ”Se oli aika pitkä juttu, en jaksa kirjoittaa sitä uudestaan. Sitä paitsi, lähden huomenna Pietariin ja tämä päivä täytyy käyttää vuoden 1917 historian kertaamiseen. Harmittaa ihan vietävästi.
  Kerroin aluksi omista kokemuksistani. Minäkin olen nauttinut arabien vieraanvaraisuudesta, jopa asunut joissakin perheissä, viimeksi Bangladeshissä. Kirjeenvaihtoa on käyty pitkään. Sen jälkeen kävin Suomen maahanmuuttopolitiikan kimppuun. Muslimit eivät integroitu Eurooppaan ainakaan kahteen-kolmeen sukupolveen, ehkä ei koskaan. Syy on Saudi-Arabia. ISIS kyllä kukistuu lähiaikoina, mutta niin kauan kuin Persianlahden maat rahoittavat moskeijat ympäri Eurooppaa ja kouluttavat niihin imaamit wahhabiittisilla arvoilla, tulee jihadistinen ajattelu saavuttamaan muslimit, joista jotkut lähtevät myös terrorismin poluille. Näitkö tanskalaisen dokkarin, jossa kaikki imaamit neuvoivat miehensä pahoinpitelemään naista, että siihen tulee alistua, koska sharia-laki kulkee Tanskan lain edellä?
  Muuten, prosenttiluvuista minusta koko Suomea koskevat luvut eivät ole kovin relevantteja. Valtaosa suomalaisista ja etenkin maahanmuuttajista asuu suurissa kaupungeissa, joiden olojen muuttumisella on merkitystä. Helsingissähän yleiskaava nostaisi asukasluvun 630 000:sta 870 000:een vuoteen 2050 mennessä. Hgin tietokeskuksen mukaan 70 % muuttovoitosta koostuisi maahanmuuttajista (luonnollista väestönlisäystähän ei juurikaan olisi). Voisit ehkä laskea, minä vuonna suomalaiset jäävät vähemmistöksi omassa pääkaupungissaan. No, karkeasti puolet muuttajista on virolaisia ja venäläisiä, mutta turvapaikan saaneet ovatkin sitten pääosin muslimeja. ”Kehitys” on sama Espoossa ja Vantaalla eikä se lopu vuoteen 2050. Voidaan tietysti sanoa niin kuin Paavo Lipponen ”so what”. Ja onhan meillä jo esimerkkejä Euroopassa. Lontoo, Pariisi, Rotterdam, Malmö jne. Eurooppa tulee muutamassa vuosikymmenessä muuttumaan enemmän kuin 100-200 vuodessa kansainvaellusten aikaan.
  Vihapuheeseen muuttajia kohtaan ei tietenkään ole perusteita. Olen ajatellut näin. Mitä minä itse olisin tehnyt, jos olisin ollut köyhä bagdadilainen vailla mitään tulevaisuudentoivoa, ja kaverini oli mailannut Helsingistä: ”Hei Lasse, tule sinäkin tänne. Täällä saa hyvän ilmaisen asunnon pääkaupungista ja rahaakin niin paljon, että riittää kotiin lähetettäväksi”. Olisin hyvinkin saattanut lähteä.
  Sen sijaan täytyy myöntää, että vihaksi pistää, kun ajattelee Petteri Orpon, Juha Sipilän, Timo Soinin ja monen muun poliitikon toimintaa maahanmuuttoasioissa. EU-tuomioistuin päätti äskettäin, että Itävallalla ja Slovenialla oli oikeus käännyttää takaisin ihmiset, jotka pyrkivät Kroatiasta maahan. Meidän poliitikot selittivät, että Suomen on PAKKO ottaa kaikki, jotka tänne Ruotsista pyrkivät. Vaikka Ruotsi on taatusti yhtä turvallinen maa kuin Kroatia. Selvää disinformaatiota siis.
  Jutellaan tästäkin aiheesta enemmän, kunhan tavataan. Inshallah”

  VastaaPoista