torstai 11. heinäkuuta 2013

Ystävät kalliit!

Jos siviilielämässä ihminen sotkeutuu erilaisiin piuhoihin, niin sairaalaelämässä tämä on salentti. Tavanomaisten kännykän laturipiuhojen ja vanhojen laturien piuhojen, silmälasipiuhojen ja tietokoneen laturipiuhojen ja niihin sotkeutuneiden hiiripiuhojen lisäksi tulevat sängyn säätimen piuhat, hoitajan kutsukellon ja radion piuhat, hengitystukilaitteen piuhat sekä hengitystukilaitteen varsinaiset letkut. Nuo kun vielä sekoittuvat ”sorsan” hieman ruosteelle vivahtavaan peltikoriin. Valokatkaisin on tuntemattomassa paikassa – ulottumattomissa. Kun kytket tietokoneen laturin asianmukaisesti seinään alkaa vikavirtahälytys ja ikään kuin ilmastointilaitteen humina. Kaikki mikä on teknistä, on sotkussa. Hoitsut sen sijaan ovat täällä ihania, keskustelevat, hoitavat, paijailevat, lepertelevät – kaikkea sopivina annoksina.
Blogeja on kyllä valmisteilla, mutta juuri nyt mies on Töölön sairaalassa, eli niinkuin ennen sanottiin Puniksella. Kysymyksessä oli suorin vartaloin suoritettu puolikierteinen Immelman, kesämökin nukkumaparvelta tuvan lattialle. Kylkiluita katkesi 8-10, osa useammaksi palaksi. Nyt hengitetään happea ja kävelytetään Eeva-rollaattoria. Ihana Sanna ottaa juuri verenpainetta: 153-85. Happisaturaatio 95. Blogeja on pikkuhiljaa syntymässä Helsingin Töölönlahdesta, Suomen matkailuteistä ja hyvän arkkitehtuurin merkityksestä paikan identiteetille. Kunhan päästään kokopäivätoimisesti jaloille!

2 kommenttia:

 1. Voi sinua Pena !
  Hyvä, ettei käynyt pahemmin. Olet jo tarpeeksi ollut sairaalassa, pitäisi pikku hiljaa riittää. Pikaista paranemista ja lämpimin terveisin!
  Lahtosen Pena ja Outi, Reposaaren Kuningatar.

  VastaaPoista
 2. Setä, kussa lienetkin tätä kirjaillessani.
  Luin kaksi viimeistä blogiasi eli pääsin ajantasaan. Avauksesi Töölönlahdelle oli jotenkin kaikenlaista muistia esiin haastava – paljon kirjaillusta historiasta vielä tuoreen oloinen kertaus. Eihän voi olla että insinööri kynäilee kulttuurihistoriaa? – No ei se mitään, sama profeetta on ennenkin tehnyt mahdottomuuksia, ellei sitten pelkästään niitä. Yksi mahdottomuus näyttää olevan ylimaallinen taipumuksesi jäädä henkiin mitä hurjimmista seikkailuista. No, hyvä näin.

  Näköni ei vieläkään salli pitempiä kirjailuja, haluan vain kehua kykyä ja tarmoa, jolla kertailet Helsingin historiaa. - Tämän päivän uutisissa kaupunkia johtavat tontut avaavat taas porttia Guggenheimille. Siinähän kukkelehtivat, mikä lie tuon turistisyötin viimeisempi sijainti. Se nähdään.

  Ilman Kukkeakin voisimme ehkä elää... mutta kun isot pojat ei anna. Eletään sittenkin,
  toivottaa
  Mattikoo

  VastaaPoista